VIDEO: BT helpt het Williams F1-team op weg naar succes

In de Formule 1 telt echt alles, van een wielmoer die een tiende van een seconde sneller wordt gemonteerd, tot de data die supersnel geanalyseerd wordt om de juiste strategische beslissingen te nemen. BT helpt het Williams F1 team bij het aanleveren en analyseren van de massale hoeveelheid data die een F1-team te verwerken krijgt.
image
Het Williams Martini Racing Team vertrouwt op BT om het raceteam vanaf de circuits overal ter wereld te verbinden met het Race Operations Center in Grove, Oxfordshire (UK). Omdat elke race tussen de 60 en 80 GB aan ruwe data oplevert die in real-time en op een veilige manier verstuurd en geanalyseerd moet worden, is een veilige en snelle verbinding van cruciaal belang. BT’s wereldwijde netwerk levert vanaf ieder circuit een snelle verbinding van 100 MBps.

Ingenieurs op het circuit en in de Grove Race Operations Room kunnen de prestaties van de auto’s optimaliseren door grote hoeveelheden data te delen en analyseren. Daarmee kunnen zij aanpassingen doorvoeren zodat de prestaties van de auto’s verbeteren tijdens trainingen, kwalificatiewedstrijden en de race zelf.

De nieuwe netwerkinfrastructuur is verder geoptimaliseerd door de inzet van acceleratie-mogelijkheden die vertragingsproblemen verminderen wanneer de teams communiceren met het controlecentrum in Engeland.

“De connectiviteit die BT ons biedt maakt het voor onze ingenieurs mogelijk om veel sneller en nauwer samen te werken. Door de inzet van technologie die ons een tiende, honderdste of duizendste van een seconde bespaart en zo helpt het gat kleiner te maken en onze prestaties verbeteren, heeft BT al een heel belangrijke rol gespeeld in onze transformatie,” aldus Claire Williams.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}