VIDEO: Citroën stadsauto crasht in beroemde F1-bocht van Monaco

YouTube
YouTube

Met zijn topsnelheid van 45 km/u zou je niet verwachten dat je met een Citroën Ami een zwaar ongeval kan meemaken maar toch vond het enkele dagen geleden plaats in Monaco.

Met een aandrijving van amper 8 pk en een accupakket van 5,5 kWh wordt met de Citroën Ami een topsnelheid van 45 km/u en een reikwijdte van maximaal 75 kilometer gehaald. De bestuurder van deze schattige elektrische stadsauto toont ons eerst nog hoe je vlot omhoog kan rijden in de iconische Grand Hotel Hairpin-bocht.

Daarna waande hij zich ongetwijfeld een F1-piloot want tegen een voor de Citroën Ami ongetwijfeld duizelingwekkende snelheid probeert hij de befaamde bocht van tijdens de GP van Monaco in de omgekeerde richting te nemen. Daarbij loopt het echter gigantisch mis.

De Citroën Ami komt immers redelijk hard aangereden, de bestuurder verremt zich. De bestuurder probeert nog snel in te sturen maar de wagen komt op zijn twee wielen tegen enkele paaltjes terecht. De voetgangers werden gelukkig beschermd door diezelfde paaltjes. Het wagentje kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf, al werd het wel eenvoudig opnieuw recht geduwd.