Vier rijders krijgen gridstraf voor GP van Canada, Nico Hulkenberg raakt P2 kwijt

Haas F1 team
Haas F1 team

De startgrid voor de GP van Canada is stevig door elkaar geschud. maar liefst vier rijders hebben tot dusver een gridstraf gekregen, waaronder ook Nico Hulkenberg die zijn tweede plaats op de startgrid daardoor kwijtspeelt.

Al tijdens de kwalificatie werd duidelijk dat de voorlopige startgrid niet behouden zijn blijven. De stewards gaven immers aan dat ze verschillende incidenten na afloop van de kwalificatie gingen onderzoeken. Uiteindelijk werden er maar liefst vier rijders bestraft.

De belangrijkste wijziging vinden we meteen vooraan met Nico Hulkenberg die een gridstraf van drie plaatsen krijgt omdat hij onder rode vlag een te snelle rondetijd neerzette. Het hard erger gekund want normaal gesproken geldt voor dergelijke inbreuk een gridstraf van tien plaatsen. Volgens de stewards zijn er echter verzachtende omstandigheden. Ze menen dat Hulkenberg geprobeerd heeft om zo veel mogelijk te vertragen maar dat hij door geluiden en piepjes in de cockpit dacht dat hij net te traag aan het rijden was.

Ook Carlos Sainz wordt bestraft omdat hij tijdens Q1 vlak voor de chicane bijna stil stond. Pierre Gasly was bezig aan een snelle ronde en moest plots niet alleen Sainz maar daardoor ook andere rijders ontwijken. Gasly sneuvelde daardoor in Q1, Sainz krijgt nu een gridstraf van drie plaatsen. Eerder op zaterdag was de Spanjaard nog ontsnapt aan een gridstraf voor eveneens het ophouden van Alex Albon tijdens de derde oefensessie.

Thuisrijder Lance Stroll behoort eveneens tot de ‘gelukkigen’ die een gridstraf krijgen. De Canadees moet drie plaatsen achteruit nadat hij Esteban Ocon in de achtste bocht ophield. Stroll was volgens de stewards duidelijk geïnformeerd door Aston Martin dat Ocon achter hem reed.

Tot slot krijgt ook Yuki Tsunoda een gridstraf van drie plaatsen voor het hinderen van Nico Hulkenberg. Allebei waren ze bezig aan een snelle ronde maar Tsunoda ging van de baan, waarna hij terugkeerde op het circuit en Nico Hulkenberg hinderde.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print