"Vier rijders zijn beter dan Hamilton"

De laatste weken krijgt Lewis Hamilton steeds meer kritiek te verwerken. De Brit maakte de laatste tijd enkele foutjes en dat wordt hem meteen ook aangerekend door de criticasters. Vorig jaar reed Hamilton tijdens zijn debuutjaar meteen de pannen van het dak. Al moesten zijn prestaties toen ietwat gerelativeerd worden, toch was iedereen lyrisch over hem.

Probleem is dat iedereen nu een verwachtingspatroon heeft dat niet past bij Hamilton. Sommigen hadden al voor aanvang van het seizoen gewaarschuwd dat Hamilton zijn tweede seizoen veel moeilijker ging zijn dan zijn debuutjaar. Zoals het nu loopt blijkt dat met iedere race die gereden wordt meer en meer te worden bevestigd.

Uiteraard heeft Hamilton veel talent, maar hij is en blijft een rijder die zich nog verder moet ontwikkelen. Dat vindt ook Gian Carlo Minardi, voormalig teambaas van het gelijknamige f1-team. Toch is en blijft de Brit een titelkandidaat volgens Minardi. Uiteraard heeft Hamilton veel talent, maar hij is en blijft een rijder die zich nog verder moet ontwikkelen. Dat vindt ook Gian Carlo Minardi, voormalig teambaas van het gelijknamige f1-team. Toch is en blijft de Brit een titelkandidaat volgens Minardi.

Meer en meer mensen lijken nu te beseffen dat Hamilton, zoals vorig jaar door velen werd aangenomen, niet de beste rijder van de grid is.

"Vier rijders zijn volgens mij beter dan Hamilton," aldus Gian Carlo Mindari.

Minardi vindt dat Kimi Raikkönen, Robert Kubica, Fernando Alonso en Felipe Massa momenteel betere rijders zijn dan Lewis Hamilton. Toch erkent hij dat de Brit over het nodige talent beschikt maar dat hij gewoonweg als rijder nog moet groeien. Toch beschouwt Gian Carlo Minardi Hamilton ook dit seizoen als één van de titelkandidaten.

"Momenteel maakt hij fouten omdat hij onervaren is. Hij toont zelfs nervositeit. De komende gp’s zal hij echter kunnen tonen dat hij op dat vlak steeds beter wordt," besluit Gian Carlo Minardi.