Vier teams testen op Jerez

Vandaag is de allerlaatste test voor het nieuwe seizoen van start gegaan op het circuit van Jerez en daarna trekt iedereen naar Melbourne voor de openingsrace van het nieuwe seizoen. Er zijn ditmaal wel maar vier teams die zullen deelnemen aan de test op Jerez en dat omwille van hun achterstand op de andere teams. De wagens van Renault, Williams, McLaren en Brawn GP zullen dus deze week voor de laatste keer in observatie kunnen worden genomen maar dan moet het weer hen wel gunstig blijven.

Bij Renault is men nog op zoek naar snelheid maar men zou toch niet ontevreden zijn over de behaalde resultaten tot nu toe. Vooral voor Renault-rijder Fernando Alonso zou deze laatste test van groot belang zijn want de Spaanse rijder kon onlangs nog niet echt uit aan de prestatie’s van zijn wagen.

Verder is er ook nog de Britse renstal McLaren dat last heeft van een gebrek aan downforce op de MP4-24. De wagen zal waarschijnlijk enkele aerodynamische tests moeten ondergaan om te voorkomen dat de hij in Melbourne plots alle grip zou verliezen. Felipe Massa liet al twee keer zien dat de eerste bocht op Melbourne aardig wat tegendruk vraagt op de achtervleugel en dat vooral omwille van de zogenaamde tractiecontrole die verboden is.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023