Vijf rijders naar de stewards, één bestraffing waardoor uitslag GP van Mexico wijzigt

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Mexico moesten maar liefst vijf rijders zich bij de stewards melden om uitleg te komen geven over verschillende incidenten. Uiteindelijk werd slechts één rijder bestraft waardoor het resultaat van de GP van Mexico wordt gewijzigd.

Tijdens de GP van Mexico zagen we verschillende incidenten, niet op zijn minst de aanrijding tussen Charles Leclerc en Sergio Perez in de eerste bocht, waardoor die laatste moest opgeven. Leclerc werd niet op het matje geroepen voor de aanrijding maar wel omdat hij met zijn wagen in een ‘onveilige toestand’ zou gereden hebben.

Leclerc zijn endplate van de voorvleugel hing schuin en dreigde van de wagen te vallen. De stewards begonnen een onderzoek naar het rijden in ‘onveilige toestand’ maar gezien een eerder precedent en het feit dat Ferrari uitleg gaf dat het de toestand van de endplate had gecontroleerd en actie ging ondernemen, werd Leclerc niet bestraft.

Ook Yuki Tsunoda en Oscar Piastri moesten naar de stewards komen waarbij de Japanner na een aanrijding met Piastri schade opliep. Tsunoda veroorzaakte echter zelf het incident. Tijdens het slot van de race zagen we ook nog een incident tussen Lance Stroll en Valtteri Bottas waarbij Stroll zijn wagen binnendoor bij Bottas gooide en het tot een contact kwam. Stroll spinde en moest uiteindelijk opgeven.

Uiteindelijk volgde er slechts één bestraffing, namelijk voor Valtteri Bottas. De Fin kreeg een tijdstraf van vijf seconden en valt daardoor terug van de veertiende naar de vijftiende plaats.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023