Zestiende overwinning voor Max Verstappen: “We maken een ongelooflijk seizoen mee”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft in Mexico zijn zestiende overwinning dit F1-seizoen behaald, een absoluut record. Verstappen was uiteraard erg blij met zijn overwinning.

“Het was ongelofelijk. Helaas viel ‘Checo’ uit in de eerste ronde, maar het publiek bleef zitten en ze waren geweldig,” vertelde Max Verstappen in het sfeervolle Foto Sol waar de podiumceremonie plaatsvond.

Verstappen behaalde in Mexico zijn zestiende overwinning dit F1-seizoen, waarmee hij opnieuw een record verbreekt. Het bevestigt nogmaals hoe uniek dit seizoen van Verstappen en Red Bull is.

“Om eerlijk te zijn maken we een ongelofelijk seizoen mee,” aldus Verstappen. “Vandaag weer. We moesten vanaf P3 starten. Als de start goed is, dan ga je natuurlijk voor de leiding en de start was heel goed. De snelheid van de auto was ook erg goed. We probeerden een andere strategie uit, vergeleken met de rest en het was echt een topstrategie. Helaas konden we door de safety car en vervolgens de rode vlag onze ware snelheid met deze strategie niet tonen maar desondanks waren we op de harde banden op het einde heel sterk.

Verstappen was niet blij met die rode vlag en uitte over de boordradio zijn ongenoegen: “Misschien was de tech-pro barrier te beschadigd en kwam daardoor de rode vlag, maar een nieuwe start is altijd een risico en het duurt zo lang.”

Max Verstappen werd ook gevraagd wat zijn doel is met nog drie races te gaan dit seizoen: “Zeventien overwinningen, achtttien, ik weet het niet”.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023