Villeneuve: “Lewis Hamilton zal onder de druk van Max Verstappen vaker in de fout gaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Jacques Villeneuve is er van overtuigd dat we Lewis Hamilton dit seizoen vaker dan de voorbije jaren in de fout zullen zien gaan en dat uiteraard onder druk van Max Verstappen en Red Bull.

Volgens de wereldkampioen van 1997 zit het verschil hem in het feit dat Hamilton de voorbije jaren gewoon is geweest van niet op de limiet te moeten rijden, iets dat Verstappen wel vaak heeft moeten doen.

“Max heeft de voorbije jaren geleerd om steeds harder te pushen en enorm extreem op de limiet te gaan om hier en daar een overwinning of podiumplaats te behalen,” aldus Villeneuve.

“Lewis moest dat niet iedere race doen omdat zijn belangrijkste rivaal zijn teamgenoot was en omdat die niet steeds op hetzelfde niveau presteerde.”

Doordat Hamilton nu wel vaak op de limiet zal moeten rijden zal de zevenvoudig F1-kampioen ook vaker in de fout gaan. Volgens Villeneuve zal hij daarbij echter niet altijd zoals in Imola op een enorme portie geluk kunnen rekenen.

“Hij moest in het verleden dan ook niet steeds op de limiet gaan maar dit jaar is het anders. Je kan dat bijvoorbeeld zien aan zijn fout in Imola,” blikte Villeneuve terug op GP van Emilia-Romagna.

“Hij wou te snel doorheen het rijdersveld rijden en kende vervolgens enorm veel geluk met de rode vlag. We zullen nog meer zo’n fouten bij hem zien.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021