“Voor Sebastian Vettel kan het alleen maar bergaf gaan”

Damon Hill maakt zich zorgen over de situatie van Sebastian Vettel bij Ferrari. In een podcast van ‘Autosport’ heeft hij het over het mogelijke einde van de carrière van de viervoudige wereldkampioen.


“De situatie van Vettel is zorgwekkend,” aldus Damon Hill en daarmee stampt hij meteen een open deur in. Vettel staat namelijk een uiterst moeilijk seizoen te wachten omdat het al vast staat dat hij in 2021 geen Ferrari-rijder meer zal zijn.

Hill vraagt zich luidop af waar Vettel nu naartoe moet want met de beschikbare plaatsen in het achterhoofd kan hij alleen maar bergaf gaan.

“Als je aan de top staat is het moeilijk want de enige weg is naar beneden.”

Als Vettel de beslissing zou nemen om te stoppen zou dat de zaken er niet makkelijker op maken en dat zou in zijn hoofd kunnen spelen.

Als Hill het vergelijkt met het einde van zijn eigen carrière in 1999 omschrijft hij het als volgt: “Toen ik mijn beslissing genomen had wilde ik meteen stoppen.”

“Weten dat je nog vijf races moet afwerken is ontzettend moeilijk. Als een rijder het rode licht ziet moet hij stoppen en ik denk dat dat klopt. Wanneer je het als racer niet meer voelt moet je niet meer verder doen tot het einde van het seizoen, hou er dan gewoon mee op.”

Een goed voorbeeld van te weten wanneer je moet stoppen is Jackie Stewart. Toen zijn teamgenoot en vriend François Cevert het leven liet in een crash startte de drievoudige wereldkampioen niet meer in zijn laatste race, het zou nochtans zijn honderdste geweest zijn.

“Hij wist gewoon wanneer hij moest stoppen,” aldus Hill.

Ook Niki Lauda vertelde zijn teambaas Bernie Ecclestone in 1979 na de vrije oefensessies voor de GP van Canada dat hij meteen wilde stoppen en zo geschiedde het ook.

“Ze weten hoe de wereld werkt en hoe de dingen werken in de Formule 1, de zakenwereld of de politiek. Je moet weten wanneer je wilt stoppen”, besluit Hill.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Het was op het einde van de GP van Oostenrijk even spannend of Lando Norris binnen de vijf seconden van Lewis Hamilton zou finishen en zo een podiumplaats zou scoren.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}