Zak Brown: “McLaren heeft geen financiële problemen meer”

Volgens McLaren-baas Zak Brown bevindt McLaren zich na de onheilspellende berichten van de voorbije weken ondertussen in een financieel betere situatie.


De voorbije weken kregen we heel wat onheilspellende berichten over McLaren. De renstal vond geen oplossing voor de financiële problemen die het had. Zo wilde het de historische wagencollectie in pand geven maar dat stootte dan weer op verzet van obligatiehouders.

Ondertussen zou McLaren echter aan de beterhand zijn, zo laat McLaren-baas Zak Brown althans weten tegenover ‘Auto, Motor und Sport’.

“De financiële problemen van McLaren zijn opgelost,” aldus Brown. “We kunnen momenteel optimaal profiteren van het budgetplafond en kunnen ons programma zoals gepland afhandelen.”

Bij McLaren zien ze in het budgetplafond dan ook een groot hulpmiddel om de renstal tegelijkertijd financieel gezond en competitiever te maken.

“Het eerste budgetplafond van 175 miljoen dollar was gewoonweg te veel. Het huidige budgetplafond van 145 miljoen dollar dat gepland staat en daarna in de toekomst 135 miljoen dollar zorgt ervoor dat de teams opnieuw geld kunnen gaan verdienen.”

“Dat zal de waarde van een aandeel in de Formule 1 verhogen, wat onze aandeelhouders zeker en vast zal bevallen.”
a:0:{}
Voor Max Verstappen en het Red Bull F1 team was de eerste race van het nieuwe F1-seizoen er eentje om snel te vergeten.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}