“GP van Toscane zal maandag officieel aangekondigd worden”

Het ziet er naar uit dat er een nieuwe naam aan de F1-kalender 2020 zal toegevoegd worden: de GP van Toscane.


De herziene F1-kalender 2020 omvat voorlopig slechts acht races die allemaal in Europa plaatsvinden. De Formule 1 streefde ernaar om tegen eind juni de volgende races bekend te maken maar een verdere verspreiding van het coronavirus wereldwijd zorgt ervoor dat de Formule 1 steeds meer lijkt te moeten terugplooien naar Europa in plaats van naar Amerika en Azië.

Namen zoals Hockenheim, Portimao en Mugello worden dan ook steeds vaker genoemd en die laatste lijkt nu een plaats op de F1-kalender te gaan krijgen. Volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ zal op maandag officieel aangekondigd worden dat er een GP van Toscane in Mugello zal plaatsvinden.

De GP van Toscane zou op 13 september plaatsvinden en daarmee een week na de GP van Italië in Monza. Voor Ferrari zou dat extra leuk zijn want daarmee zou de 1000ste F1-race van Ferrari in Italië plaatsvinden.

Net als de overige races zou ook de F1-race op het circuit van Mugello zonder publiek worden verreden. De provincie Toscane, de gemeente Scarperia en de gemeente van Florence zouden financieel hun steentje bijdragen om de organisatie van de race mogelijk te maken.
a:0:{}
Red Bull-rijder Alex Albon denkt dat hij een goede kans had om de race te winnen, tot hij in aanraking kwam met Lewis Hamilton.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner