Lewis Hamilton reageert verbijsterd op uitspraken Bernie Ecclestone: “What the …”

F1-kampioen Lewis Hamilton is niet te spreken over de uitspraken van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone tijdens een interview met CNN.


Hamilton reageerde via Instagram op onder andere de uitspraak van Bernie Ecclestone die stelde dat “zwarte mensen vaak racistischer zijn dan blanke mensen”. De zesvoudig F1-kampioen reageerde verbijsterd en stelt dat de uitspraken van Ecclestone aantonen “wat er mis is met de samenleving”.

“Ik weet gewoonweg niet waar ik moet beginnen. What the …” plaatste Hamilton bij een foto van het artikel van CNN over het interview met Bernie Ecclestone.

“Zo droevig en teleurstellend om deze uitspraken te lezen” zei hij vervolgens in een uitgebreide reactie via Instagram.

“Bernie heeft de sport ondertussen verlaten en behoort tot een andere generatie maar dit is exact wat er fout is. Deze onwetende en onbeschaafde opmerkingen tonen hoeveel werk er nog in onze samenleving is om echte gelijkheid te bereiken.”

“Het is me nu duidelijk waarom er niets gebeurd is om onze sport meer divers te maken of het racisme waarmee ik gedurende mijn carrière geconfronteerd werd aan te pakken.”

Bernie Ecclestone bestuurde jarenlang de Formule 1 en is volgens Hamilton mede verantwoordelijk voor diverse problemen in de sport.

“Als iemand die de sport decennia geleid heeft zo weinig besef heeft van de diepgewortelde problemen die wij als zwarte mensen dagelijks ervaren, hoe kan je dan verwachten dat de mensen die onder hem werken het zouden begrijpen. Het begint aan de top.”

“Het is nu tijd voor verandering. Ik zal niet stoppen met te strijden voor een eerlijkere toekomst voor onze sport met gelijke kansen voor iedereen. Ik wil een wereld creëren met gelijke kansen voor iedereen, ook voor minderheden. Ik zal mijn stem blijven gebruiken voor zij die het niet kunnen, ik wil hen vertegenwoordigen,” besloot de Brit.


a:0:{}
Het was één van de beelden van de eerste race van het nieuwe F1-seizoen: een wiel dat plots loskwam bij de F1-bolide van Kimi Raikkonen. Het Alfa Romeo F1 team kreeg er een boete van 5 000 euro voor.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023