"Voorvleugels zullen in het rond vliegen"

Robert Kubica heeft laten weten dat hij van mening is dat er in 2009 meer incidenten zullen plaatsvinden dan voorheen. De Poolse rijder denkt dat de bredere voorvleugels een hele aanpassing zullen zijn voor de rijders op de grid. De FIA heeft alle teams namelijk verplicht om enerzijds een smallere achtervleugel te gebruiken en anderzijds een bredere voorvleugel. De bedoeling is dat er in 2009 meer ingehaald wordt en dat de sport op die manier meer sensatie zal opleveren. Dat de wagens volgens velen op niets zullen trekken wisten we jullie al eerder te vertellen maar dat kon u vast ook al zelf aan de foto’s ondervinden.

BMW-rijder Robert Kubica mocht zijn wagen al meermaals testen en is van mening dat de nieuwe reglementering met betrekking tot de aerodynamica vast en zeker tot meer incidenten zal leiden. Vooral de bredere voorvleugel zullen we als toeschouwer regelmatig in het rond zien vliegen.

"De voorvleugel is echt wel breed en ik ben benieuwd naar het aantal vleugels dat we in het rond zullen zien vliegen. Ik denk dat tijdens de eerste race in Melbourne al duidelijk zal zijn dat sommige rijders er nog aan moeten wennen. Ik verwacht dus in elk geval incidenten", zo vertelde Kubica nadat hij de wagen van BMW mocht testen.