"F1 kan nog veel goedkoper"

Gerhard Berger hield het na 2008 voor bekeken als teambaas bij Toro Rosso en verkocht zelfs zijn aandeel van maar liefst vijftig procent aan Dietrich Mateschitz. De beslissing was volgens Berger zelf zeer verstandig want de sport zou nog steeds veel te duur zijn. Tegenwoordig wordt de sport enkel nog op zakelijk vlak bekeken en daaraan doet deze voormalig F1-rijder liever niet mee. De sport op zich zou nog eens tien keer goedkoper kunnen maar dan moeten er nog een heleboel dingen veranderen in het reglement. Indien men de sport weer aantrekkelijk zou willen maken moet om te beginnen Bernie Ecclestone al gaan toegeven en dat zal niet makkelijk zijn.

"Ik zie de F1 als een passie en op die manier lukte het uiteindelijk niet meer. De F1 moet niet enkel op de huidige economische crisis letten maar vooral op haar eigen werking. Wat men nu met 300 miljoen dollar doet kan ook met slechts 30 maar dan zal Ecclestone moeten meewerken. De traditionele circuits kunnen zich ook niet meer veroorloven deel te nemen want hun sponsors kunnen niet meer voldoende investeren. Op dit niveau zullen ook de autoproducenten zich weldra vragen beginnen te stellen", zo vertelde Gerhard Berger.

Wat Toro Rosso betreft was Berger voorzichtig in zijn uitspraken. In 2009 zou de Italiaanse renstal wel goed kunnen doen met Buemi in één van hun wagens op de grid.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023