“Vreemd dat Hamilton een pitstop moest maken”

De Poolse Renault-rijder Robert Kubica deelt de mening van Lewis Hamilton inzake de strategische zet van McLaren tijdens de GP van Australië. Hamilton diende toen om nogal een vreemde reden een pitstop uit te voeren.
Lewis Hamilton en Jenson Button. Het zal nog wat geven in 2010. Tijdens de race in Melbourne haalde McLaren Hamilton plots binnen voor een pitstop terwijl diens banden net optimaal begonnen te presteren. Teamgenoot Jenson Button wist zijn banden beter te sparen en mocht daarom simpelweg op de baan blijven en dat met de overwinning tot gevolg.

Renault-rijder Robert Kubica is een van de rijders die Hamilton gedurende meerdere ronden achter zich wist te houden. Kubica begreep ook niet waarom Hamilton toen de bewuste pitstop plots moest uitvoeren. Hamilton zelf was eveneens duidelijk teleurgesteld in zijn team.

“Het duel tussen Lewis en mezelf was het zwaarste duel in de hele race. Ik begreep niet waarom men hem toen plots binnenhaalde voor een pitstop. Hij was veel sneller dan mij en hij kon op dat ogenblik Jenson nog gerust bijhalen. Waarschijnlijk was dat ook zijn doelstelling op dat ogenblik. Hij had het moeilijk om me te passeren want even ging hij ook te hard in de remmen”, zo verklaarde Robert Kubica.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}