Was overstap de enige optie voor Schumacher?

Dat Michael Schumacher in 2010 voor Mercedes zal rijden en niet meer voor Ferrari is al even geweten maar was dit ook de eerste keuze van de Duitse legende?
Een groot gedeelte van de supporters ging in 2009 al eens door het dak toen Michael Schumacher de geblesseerde Felipe Massa zou vervangen. Het circuit van Spa-Francorchamps verkocht één ticket per minuut terwijl het enkele dagen voorheen nog liep te klagen dat het haar onkosten niet gedekt zou krijgen.

Toen Schumacher niet veel later moest aankondigen dat de comeback geschrapt zou worden was er dan ook enige teleurstelling bij de supporters. Deze teleurstelling was voor alle duidelijkheid één van de redenen dat Schumacher overstapte naar Mercedes GP want bij Ferrari moest men zelfs Kimi Raikkonen noodgedwongen opzij schuiven voor de komst van Fernando Alonso. Voor Schumacher was er dus eveneens geen plaats bij de Italiaanse renstal.

Als we even terugkeren naar het ogenblik dat Schumacher zijn comeback annuleerde valt ons meteen ook op dat Ferrari-president Luca di Montezemolo op dat ogenblik om een derde wagen per team begon te vragen. Het voorstel van Ferrari geraakte niet verder dan een stemming maar indien Ferrari haar zin had kunnen doordrijven zou Schumacher nooit zijn overgestapt naar Mercedes GP.

Hoe alles exact zou zijn verlopen blijft een vraag maar volgens Marc Gene zou de grootste rijder allertijden zijn rode outfit nooit hebben ingeruild.

“Ik twijfel er geen seconde aan, het doet de mensen van Ferrari iets als ze Michael in een andere outfit zien. Hij maakt deel uit van onze geschiedenis maar toch wensen we hem allemaal veel succes toe. Ik ben wer wel zeker van dat Michael bij Ferrari was gebleven als we een derde wagen op de grid hadden mogen plaatsen. Ferrari op zich zal zeer sterk zijn in 2010 want Massa en Alonso zijn er helemaal klaar voor”, zo verklaarde Marc Gene die al jaren als testrijder bij Ferrari dient.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}