Webber krijgt oud chassis van Vettel

Red Bull-rijder Mark Webber zal komend weekend het oude chassis van teamgenoot Sebastian Vettel ter beschikking krijgen.
U zal het incident van Mark Webber in Valencia vast en zeker nog niet vergeten zijn. De Australische Red Bull-rijder reed achterop de wagen van Heikki Kovalainen die opvallend vroeg in de remmen ging. De RB6 vloog de lucht in, viel vervolgens ondersteboven op het wegdek, keerde dan weer op haar wielen, en trok tot slot nog eens aan hoge snelheid de bandenmuur in. Als Webber toen niet geschrokken was, dan noemen we hem in de toekomst maar beter Robocop.

De zwaar beschadigde wagen van Webber valt nog te herstellen maar dat plan wenst men bij Red Bull om nog onduidelijke reden toch maar niet te doen. Wel is er nog het oude chassis van teamgenoot Sebastian Vettel dat in Monaco niet aan de eisen van de jonge Duitser voldeed. Dat chassis zou reeds zijn onderzocht en aangepast zodat het nu Mark Webber in Engeland weer naar hogere oorden kan brengen. Uit een verklaring van Vettel kunnen we toch wel verstaan dat er aan het bewuste chassis mogelijk niet eens fouten werden gevonden.

”In Monaco besloten we het chassis te vervangen omdat ik al enkele races voelde dat er iets niet helemaal juist zat aan de wagen. We besloten toen het chassis uit voorzorg te vervangen. Vervolgens kwamen we wel op andere fouten uit die weinig met het chassis te maken hadden.
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”Mark_Webber_Red_Bull_1.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}