Italiaanse vereniging CSAI staat achter Ferrari

De Italiaanse vereniging CSAI (Commissione Sportiva Automobilistica Italiana) is van mening dat Ferrari er in Valencia alle reden toe had om de geloofwaardigheid van de sport even in twijfel te trekken.
De Italiaanse renstal Ferrari was na afloop van de voorbije wedstrijd van mening dat de geloofwaardigheid van de sport ver te vinden was. Fernando Alonso liet zelfs tijdens de wedstrijd zelf zeer duidelijk verstaan dat de stewards Lewis Hamilton veel sneller dienden te bestraffen dan dat het geval was. Hamilton ging namelijk op ontoelaatbare wijze voorbij de safety car terwijl Alonso heel wat tijd verloor. Heel wat supporters trekken de geloofwaardigheid van de sport in twijfel aangezien het zeker niet de eerste keer is dat Hamilton er zeer makkelijk vanaf kwam. Ook de autosportbond CSAI is van mening dat de sport vaak niet meer te begrijpen valt door haar publiek.

”In Valencia werd duidelijk dat rijders het slachtoffer werden door her reglement op te volgen. Het zou wel eens nodig kunnen zijn om het reglement dringend te verduidelijken. Het succes van elke sport wordt bepaald door geloofwaardigheid en kennis. Supporters willen het reglement kunnen begrijpen. De situatie in Valencia valt door niemand te begrijpen aangezien elke rijder die in de fout ging er toch nog voordeel wist aan te hebben. De GP in Valencia beschadigde de geloofwaardigheid van de F1”, aldus CSAI-president Angelo Sticchi.

a:1:{s:9:”file_name”;s:13:”logo_csai.gif”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}