Weersvoorspelling GP van China: zorgt regen voor spektakel tijdens sprintkwalificatie?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het ziet er naar uit dat regen tijdens het raceweekend in China een belangrijke rol kan gaan spelen. Zo kunnen we straks tijdens de sprintkwalificatie al meteen spektakel krijgen.

Alsof de uitdaging voor de teams en rijders in China al niet groot genoeg was kan ook het weer nog eens een cruciale rol gaan spelen tijdens het raceweekend. Na slechts één oefensessie is er straks immers al meteen de kwalificatie voor de sprintrace en daarin bestaat er een kans op regen.

Tijdens de sprintkwalificatie bedraagt de regenkans zo’n 50 tot 60 procent. Het ziet er niet meteen naar uit dat het constant gaat regenen maar eerder dat er bij momenten een bui kan vallen en dat kan uiteraard een cruciale rol spelen tijdens de kwalificatie voor de sprintrace en voor spektakel zorgen.

Wat zaterdag betreft lijkt het ’s morgens vroeg te gaan regenen maar tegen de sprintrace en de kwalificatie voor de race op zondag lijkt het droog te zullen blijven. Voor de race op zondag is er een zeer minieme kans op regen maar de GP van China lijkt eerder onder droge omstandigheden te zullen plaatsvinden.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print