Wehrlein wint eerste Formule E-race in Diriyah, Stoffel Vandoorne finisht buiten de punten

Porsche Formule E team
Porsche Formule E team

Pascal Wehrlein heeft de eerste van twee races in Diriyah gewonnen. Tijdens een erg spannend slot van de race slaagde Wehrlein erin om verschillende aanvallen van Jake Dennis te counteren. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als elfde net buiten de punten.

Het was Sebastien Buemi die van op de pole aan de race mocht beginnen en ook de leiding wist te behouden. We kregen echter onmiddellijk een safety car op de baan omdat er een stuk voorvleugel van Antonio Felix Da Costa op de baan lag.

Ook bij de herstart bleef Buemi aan de leiding maar al snel kreeg hij Jake Hughes en Sam Bird op zijn dak. Bird slaagde erin om de leiding van Buemi af te nemen. De aandacht verschoof echter snel naar Pascal Wehrlein en Jake Dennis die allebei aan een erg sterke inhaalrace bezig waren.

Lange tijd leek Sam Bird richting de overwinning te gaan rijden maar Pascal Wehrlein was van op P9 niet te houden en reed richting de tweede plaats in de race. Wehrlein voerde de druk op Bird op en slaagde er na enkele aanvallen in om de leiding in de race te bemachtigen.

We kregen echter nog een spannende slotfase waarin Dennis op zijn beurt de druk op Pascal Wehrlein opvoerde en even leek het alsof Dennis alsnog met de overwinning aan de haal zou gaan. Uiteindelijk slaagde Wehrlein om de leiding in de race te behouden en te zegevieren.

Door zijn overwinning klimt Wehrlein naar de tweede plaats in het kampioenschap. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als elfde net buiten de punten. Morgen volgt nog een tweede race in Diriyah.