Wie gaat Honda achterna?

Nadat Honda meedeelde dat het in 2009 niet meer zal deelnemen aan de F1 denk men dat ook Toyota de exit zal nemen. Bij Red Bull liet men alvast weten dat ze begrip hebben voor de keuze van Honda. Red Bull is op dit ogenblik eigenaar van maar liefst twee renstallen en Dietrich Mateschitz zal maar al te goed weten wat de onkost daarvan is. Het is volgens geruchten zo dat meerdere teams de kosten binnen de sport te duur vinden en indien dat niet vlug zal veranderen zal de toekomst van de sport in gevaar komen. Ook bij McLaren is het Ron Dennis al opgevallen dat sponsors steeds minder willen betalen en dat omwille van de economische problemen.

"Ons budget komt grootendeels van de sponsors. Deze mensen runnen een bedrijf en zijn voor ons een grote steun. De bedragen die men daarvoor kan of wil vrijmaken worden opvallend klein.", aldus Ron Dennis.

Bij Toyota liet men alvast weten dat ze zich niet uit de sport willen terugtrekken maar dat er inderdaad dringend veranderingen moeten komen. Het Williams-team denk dat er in 2009 slechts acht teams op de grid zullen verschijnen en dat wijst erop dat er misschien in alle stilte nog een team heeft laten weten af te haken indien er geen kostenbesparingen komen. Gerhard Berger wist zich onlangs ook uit de sport te trekken en zegt dat het slechts de vraag is wie de volgende gaat zijn. Zo vroeg men ondertussen ook al aan Max Mosley of het risico bestaat dat er iemand Honda achterna zal gaan. Mosley kon niet meer zeggen dan " yes ".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed