“Wijzigingen maken het circuit van Jeddah nog sneller”

Saudi Arabian GP
Saudi Arabian GP

Het Jeddah Corniche Circuit onderging na de allereerste GP van Saoedi-Arabië enkele wijzigingen. Die moeten het circuit veiliger maken maar opmerkelijk genoeg waarschijnlijk ook sneller.

Sneller en toch veiliger, het lijkt haaks op elkaar te staan maar toch is dat wat ze in Saoedi-Arabië voor elkaar lijken te krijgen met het Jeddah Corniche Circuit. Aanpassingen aan het circuit waren noodzakelijk nadat rijders hun beklag deden over een slechte zichtbaarheid gecombineerd met de erg hoge snelheden die gehaald werden.

Om de zichtbaarheid te verbeteren, en dan vooral dat er wat meer doorheen de bochten en in de verte kan gekeken worden, werden verschillende delen van het circuit enigszins aangepast. Die aanpassingen maken volgens Martin Whitaker, de grote baas van de GP van Saoedi-Arabië, het circuit waarschijnlijk nog sneller.

“De basis van het circuit blijft hetzelfde, op bocht 27 na,” aldus Whitaker. “We hebben enkele afsluitingen wat meer naar achter geplaatst zodat de gezichtslijn doorheen de bochten verbeterd wordt.”

“Het kan een rondje over het circuit eigenlijk zelfs iets sneller maken, al is het waarschijnlijk snel genoeg. De meeste aanpassingen hebben we dit jaar gedaan. Ik denk dat we tussen de zeven à tien wijzigingen die gevraagd werden gedaan hebben. De rest vergt wat meer tijd.”

“Zoals de gezichtslijn langs de binnenkant van bochten 23 en 24, dat vergt meer werkzaamheden en daarvoor hadden we gewoonweg de tijd niet om dat te doen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer