Williams F1-bolide mogelijk illegaal: ontwerp van wagen moet aangepast worden

Het Williams F1 team heeft haar nieuwe F1-bolide in de aanloop naar de eerste race in Australië aangepast. De wagen dreigde anders illegaal te worden bevonden.


Na de dramatische start, waarbij de nieuwe F1-bolide van Williams niet op tijd klaar geraakte voor een geplande filmdag en de eerste testdagen, is er opnieuw een tegenvaller voor Williams.

Na een contact met de FIA heeft Williams de ophanging en het ontwerp van de spiegels van de FW42 aangepast, dit nadat de wagen in Australië illegaal dreigde verklaard te worden.

Toen de Williams FW42 haar baandebuut maakte op het Circuit de Barcelona-Catalunya stelde de FIA vast dat er een dun element langs de lagere ‘wishbone’ liep. Het technisch reglement laat slechts zes elementen toe, vier wishbones, een pushrod en een stuurelement. Het dunne extra element was dus een zevende, waardoor de ophanging van de Williams FW42 in Australië illegaal zou bevinden worden.

Daarnaast sprak de FIA Williams ook aan over haar spiegels, die eveneens op vraag van de FIA aangepast moeten worden tegen de GP van Australië.

Voor Williams betekent het opnieuw een serieuze tegenvaller en dat op een moment dat de renstal al serieus onder tijdsdruk stond om alles op tijd klaar te krijgen voor de eerste race in Melbourne.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:36:”williams_FW42_barcelona_headline.png”;}
Het Williams F1 team heeft haar nieuwe F1-bolide in de aanloop naar de eerste race in Australië aangepast. De wagen dreigde anders illegaal te worden bevonden.

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print