Williams prijst Hulkenberg ondanks onzekerheid over F1-zitje

Bij Williams is er voorlopig niets dan lof over hun jongste rijder, Nico Hulkenberg. Het jong Duits talent wordt de hemel in geprezen, maar zou wel uit het team worden gezet. Naar verluidt zou de renstal van Frank Williams Hulkenberg moeten aan de kant zetten om een andere rijder aan te trekken die meer sponsorgelden meebrengt.
De Duitser kwam in de Formule 1 terecht nadat hij de titel in de GP2 veroverde en nu krijgt hij al concurrentie van zijn opvolger, Pastor Maldonado. Binnen Williams wordt wel bevestigt dat het talent geen issue is, wat weinig mensen zullen tegenspreken.

Patrick Head, mede-eigenaar van Williams, vindt dat Hulkenberg zijn plaatsje zeker waard is. “Nico heeft in de Formule 1 en ook daarvoor al bewezen dat hij het nodige heeft om in de Formule 1 te blijven.”

Over de beslissing voor de line-up van volgend jaar heeft Head naar eigen zeggen geen inspraak.

“Dat moeten jullie aan Adam Parr vragen. Ik kan daar niets over zeggen. Het is moeilijk om het goed te doen, maar zo’n beslissing moet achter gesloten deuren geëvalueerd worden.”

“Op dit moment is er geen sprake van een definitieve beslissing. Het klinkt zeer belachelijk maar we maken niets bekend voor we klaar zijn.”

Frank Williams ziet de toekomst nog grootser voor zijn jongste rijder. Hij spreekt zelfs al over een toekomstig wereldkampioen.

“In de eerste races waren zijn resultaten misschien wel wat teleurstellend. Dat was misschien omdat hij te voorzichtig wou rijden.” verklaart Williams

“Tijdens de voorbije races is hij een serieuze bedreiging geworden voor de andere rijders in het middenveld. Dit kan wel eens het begin zijn van iets uitzonderlijks. Nico is, samen met Lewis (Hamilton), een van de weinigen die van formule dit naar formule dat ging en won om dan de formule nog iets anders te winnen. Vanaf de formule 3 tot en met de GP2 heeft hij geen enkele titel laten liggen. Dus hopelijk zal hij ooit een kampioen worden in de Formule 1.”

Dat Hulkenberg zo’n hoop titels opspaarde bleef niet onopgemerkt, want de Duitser wordt gesponsord door Deutsche Vermögenberatung en gemanaged door Willi Weber. Dat is dezelfde entourage als Michael Schumacher en iedereen weet hoe die landgenoot het heeft gedaan in de koningsklasse van de autosport.

Ook over Rubens Barrichello is de Frank Williams erg tevreden.

“Rubens heeft enorm veel ervaring. Hij is zonder twijfel de meest ervaren rijder in de Formule 1. Toch wordt zijn techniek vaak onderschat. Je zou niet denken dat hij zo hard werkt in de wagen, maar dat doet hij wel. Dat komt omdat hij zo vlot rijdt.”

“Hij houdt wel van het emotionele. Hij geniet ervan als je hem verteld dat hij goed gereden heeft. Het is geen probleem dat te blijven zeggen, want hij rijdt ook zeer goed. Hij amuseert zich en heeft ervaring. Twee dingen die van grote waarde zijn in de Formule 1”.
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”WIL2010102340900_PV.jpg”;}
Bertrand Baguette probeerde de voorbije jaren om een F1-zitje te versieren, maar onze landgenoot geeft die droom nu op.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021