Williams verwelkomt 14-jarig racetalent uit Oekraïne in haar ‘Driver Academy’

Williams
Williams

Oleksandr Bondarev is door Williams opgenomen in haar ‘Driver Academy’ voor jonge racetalenten. Bondarev is de zesde rijder die in de ‘Driver Academy’ wordt opgenomen.

Bondarev is een 14-jarig racetalent uit Oekraïne. Hij kroonde zich eerder dit jaar tot ‘CIK-FIA Europees Kartingkampioen’, hij is de eerste rijder uit zijn land die daarin is geslaagd. Opvallend is dat Bondarev vorig jaar doorbrak maar ook letterlijk een been brak toen een rivaal over zijn been reed. Dankzij een succesvolle operatie kon Bondarev zijn been gered worden en dit jaar reed hij op erg indrukwekkende wijze en slaagde hij er dus in om zich tot Europees kartingkampioen te kronen.

“Ik ben zo blij dat ik de Williams Racing Driver Academy mag vervoegen,” aldus Bondarev. “Williams Racing is zeker één van de meest iconische teams in de autosport, enkele van de beste racepiloten reden voor het team en het is een eer om deel te mogen uitmaken van die geschiedenis.”

“Sinds ik vijf jaar oud was, toen ik begon te karten, droomde ik van de F1. Ik heb uiteraard nog een lange weg af te leggen maar dit is een enorme stap voor mij. Ik heb altijd geweten dat deel uitmaken van een F1 young driver programma cruciaal was en ik zal hard werken om James Vowles en Sven Smeets te bedanken voor het vertrouwen en het geloof dat ze in mij hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner