Wisselt Massa van motor zonder bestraffing?

De F2008 van Ferrari lijkt voorlopig opnieuw de snelste bolide, dit met een lichte voorsprong op McLaren, maar wat ben je daarmee als je de finish niet haalt?

In Hongarije reed Felipe Massa comfortabel aan de leiding maar twee ronden voor het einde moest de Braziliaan opgeven met motorproblemen. Ook nu tijdens de GP van Europa kreeg Ferrari af te rekenen met motorproblemen. Kimi Räikkönen blies zijn motor op kort na zijn tweede pitstop, waardoor Ferrari nu plots met de handen in het haar zit.

Ferrari had uitgebreid de motorproblemen bij Massa onderzocht en verzekerde dat een dergelijk probleem als dat bij Massa optrad niet meer opnieuw zou voorvallen. Helaas voor Ferrari kreeg de Italiaanse renstal dus ook in Valencia met motorproblemen te kampen, al dan niet door een andere oorzaak.

Bij Ferrari overweegt men dan ook om de joker te gebruiken die een rijder één maal per jaar mag gebruiken. Door de joker mag de rijder een motor wisselen zonder een bestraffing te krijgen. Bij Ferrari overweegt men nu om Massa de joker te laten gebruiken voor de GP van België. Massa zou daardoor kunnen profiteren van een eventuele nieuwe verbeterde versie van de huidige Ferrari-motor.