Woede over plannen van Mercedes: “Dit is zeer respectloos!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vorig jaar kondigde Mercedes een indrukwekkende investering van zo’n 70 miljoen euro aan voor haar F1-fabriek in Brackley. Er komt echter steeds meer weerstand van de lokale bevolking en bedrijven.

De indrukwekkende uitbreiding van de campus van Mercedes, Toto Wolff sprak zelfs van ‘het Silicon Valley van de F1’, stuit nu tegen steeds meer weerstand. Onder andere het gebruik van een kleine industrieweg is niet naar de zin van lokale bevolking en heel wat ondernemers. Zo zou volgens schattingen van de gemeente het aantal auto’s dat tijdens de ochtendspits de bewuste weg zou nemen maar liefst vertienvoudigen.

De bedrijven die langs de weg liggen zijn niet te spreken over de plannen van Mercedes, vooral omdat zij daar ongelooflijk veel hinder van zullen ondervinden.

“Iedereen is woedend over de plannen die gaan plaatsvinden. Momenteel hebben we een vrije toegang, wat betekent dat we geen problemen ondervinden om personeel of commerciële voertuigen tot bij ons te krijgen,” vertelt een lokale handelaar tegenover de ‘Northampton Chronicle’.

“Wanneer je ’s morgens vroeg en ’s avonds laat telkens honderden voertuigen hebt die het terrein moet op en af rijden dan krijg je een complete chaos. Onze klanten, onze leveranciers, onze medewerkers zouden plots vroeger thuis moeten vertrekken om niet in het verkeer vast te komen zitten.”

“Het is een geval van ‘wij zijn Mercedes en we doen wat we willen, aanvaard het gewoon.’ Dat is gewoon zeer respectloos tegenover de bedrijven die hier zo lang zijn.”