World Series : Alvaro Parente, zoals verwacht

De Portugees Alvaro Parente had genoeg aan een derde plaats in de eerste race van het weekend te Barcelona. De Brit Ben Hanley was de enige die eveneens aanspraak kon maken op de titel. Maar dan moest hij voor Parente eindigen, ver voor Parente. Maar dat zat er niet in voor Hanley. Parente speelde zijn troefkaart die hij al het hele seizoen hanteerde : een uitgekiende, regelmatige race rijden en veel punten pakken. Parente haalde zo zijn tweede belangrijke kampioenschap binnen nadat hij in 2005 de Britse Formule 3 titel behaalde. Aan de World Series titel hangt een test vast met de Renault F1, een kans voor de Portugees om zich eindelijk in de hoogste regionen van de autosport te tonen.

Molina won trouwens de eerste race in Barcelona terwijl Hanley, troostprijsgewijze, de laatste race mocht winnen. Een laatste race waarin onze landgenoot Bertrand Baguette een prachtige 2de plaats veroverde.

Volgend seizoen krijgen de World Series een hertekende wagen, die waarschijnlijk op bio-brandstof zal rijden. Met een verbeterde aerodynamica. Met een herziene kwalificatie-format, betere teamfinanciering en meer races op F1-circuits is de World Series de facto een toeleveringscategorie voor de F1 geworden. Parente vult de voetstappen van twee andere kampioenen die de weg vonden naar de F1 : Kovalainen en Kubica.