World Series Renault : titelstrijd wijd open

Nu Sebastian Vettel definitief zijn intrek heeft genomen in de F1 ligt de strijd op de kroon in de World Series by Renault weer helemaal open.
De serie staat bekend als een "feeder" serie, d.w.z. dat ze beschouwd wordt als een toeleveringscategorie voor de F1, een laatste opstapje in de carriére van een rijder naar de F1. In het verleden passeerden al namen als Narain Karthekyan, Marc Gene, Enrique Bernoldi, Franck Montagny en Bas Leinders via de "World Series". Maar vooral hoogvliegers als Heikki Kovalainen en Robert Kubica zullen bekend in de oren klinken.

Dit seizoen is een magere jaargang voor de World Series wordt er wel eens gefluisterd in de wandelgangen. Toch verkaste zopas de klassementsleider Vettel naar de F1 en hebben bijvoorbeeld nieuwkomer Ammermueller (ex Red Bull testrijder), Van Der Garde (SpykerF1 testrijder) en Fairuz Fauzy (SpykerF1 testrijder) contacten in het F1 wereldje. En misschien hebben we dan de betere rijders nog eens niet gehad.

De activiteiten van Vettel bij Toro Rosso zijn niet verenigbaar met die in de World Series en dus komt Ammermueller zijn plaats innemen in het Carlin team. Eveneens verliest het kampioenschap zijn gedoodverfde winnaar en klassementsleider. Dat betekent dat de wegen openliggen voor een aantal andere kanshebbers. De voorsprong van Vettel ligt voor de race op Spa op 23 punten. Geen onoverbrugbare kloof met nog een viertal weekends te gaan en twee races per weekend.

En de kans dat de titel een Portugees tintje krijgt is groot. Alvaro Parente en Felipe Albuquerque zijn de naaste achtervolgers. Even verder vinden we de grote Britse belofte Ben Hanley die op de hielen gezeten wordt door veteraan Milos Pavlovic. Maar zelfs voor Fairuz Fauzy, Mikhael Aleshin, Marco Bonanomi, Salvador Duran en Giedo Van Der Garde is nog niet alles verloren. Al zal de één hier al een beetje meer geluk kunnen gebruiken dan de andere.

KTR is het enige Belgische team dat aantreedt. Het team van Kurt Mollekens brengt Bertrand Baguette aan de start. Een local boy want hij is afkomstig van het amper 20 km verderop gelegen Verviers. Baguette kent het circuit goed en wil op iets meer mikken dan een plaatsje in het midden van het peloton.
Kijken of hem dat lukt…

De World Series beginnen morgen reeds met een collectieve testsessie en werken dan dit weekend hun twee heats af als voorprogramma van de 1000 km van Spa. Tegen maandagochtend kan het World Series by Renault kampioenschap er al helemaal anders uitzien.

Meer info over de timing en het programma vind je hier :
http://www.race-rally.be/2007/1000km2007/default.asp

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner