Zegereeks Max Verstappen komt ten einde: “We moesten vechten voor de vijfde plaats”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na tien overwinningen op rij is er een einde gekomen aan de zegereeks van Max Verstappen. Na een moeilijke kwalificatie volgde er ook een moeilijke race die uiteindelijk op P5 eindigde, een plaats waar Verstappen tevreden mee is.

“Ja, zeker,” antwoordde Verstappen op de vraag of hij tevreden is met die vijfde plaats. “Eigenlijk zat alles tegen tijdens de wedstrijd qua safety cars. We moesten er echt voor vechten. De eerste stint ging wel redelijk oké tot aan die safety car.”

“Daarna was iedereen een stuk sneller op nieuwe banden, dus ik had geen kans. Die safety car zorgde ook voor iets te koude banden. Die kreeg ik daarna niet meer op temperatuur zoals ik dat wilde en daar verloor ik best wel wat tijd mee. Maar daarna ging het wel goed op de medium band.”

Na moeizame oefensessies volgde ook een moeilijke kwalificatie maar de race verliep volgens Max Verstappen iets beter dan de rest van het raceweekend.

“Maar het was nog steeds niet naar onze normale standaard. We moeten begrijpen waarom het hier in de kwalificatie voor geen meter ging. In de race ging het wel beter,” aldus Verstappen. “Over het algemeen is onze auto niet zo heel goed op een stratencircuit. Maar dit was wel echt te veel.”

Verstappen blikte ook vooruit naar de race in Japan die al volgend weekend plaatsvindt: “Suzuka is natuurlijk een mooi circuit. Dat moet normaal gesproken ook wel bij onze auto passen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner