Zijn de F1-tickets voor GP van Groot-Brittannië te duur?: “Je krijgt veel voor je geld”

Silverstone Circuit
Silverstone Circuit

De voorbije dagen kwam er kritiek op de erg dure ticketprijzen voor de GP van Groot-Brittannië. De race was voor het eerst in jaren nog niet uitverkocht en als reden daarvoor werd naar de hoge ticketprijzen gewezen. Mercedes-rijder George Russell verdedigt echter de hoge ticketprijzen.

Volgens Silverstone-baas Stuart Pringle zou de recente dominantie van Max Verstappen één van de redenen zijn waarom een deel van de tickets voor de Britse GP nog niet verkocht waren terwijl de race meestal volledig uitverkocht is. Vanuit de fans werd echter naar een andere redenen verwezen: de dure ticketprijzen.

Een zogenaamd ‘general admission-tickets’ kosten voor de GP van Groot-Brittannië 349 Britse pond, ofwel zo’n 410 euro. Wanneer je met twee naar de Britse GP gaat en nog wat drankjes en versnaperingen koopt ben je dus als snel zo’n 1 000 euro kwijt, zonder overnachting. De organisatoren krijgen echter steun uit onverwachte hoek.

George Russell neemt het echter op voor de organisatoren. Volgens Russell valt de erg hoge prijs ook te verdedigen door het feit dat de organisatoren vaak topartiesten ook voorzien. Kings of Leon, Stormzy, Pete Tong en Rudimental staan dit weekend allemaal op het programma. Russell vergeleek de dagprijs van zo’n 116 Britse pond per dag met die van een voetbalmatch.

“De sport is erg gezond en Silverstone wordt niet gesteund door overheidsgeld, wat bij veel andere races wel het geval is,” vertelde Russell op donderdag in Silverstone. “Ik weet niet hoe rendabel Silverstone zelf is maar ik heb het gevoel dat Silverstone iedere andere race op de kalender overstijgt.”

“Er zijn topartiesten op donderdag, vrijdag en zaterdagavond en ze moeten betaald worden, het volledige weekend is meer een soort festival met de daarbij horende sfeer.”

“Wanneer je de ticketprijzen voor een voetbalmatch van 90 minuten vergelijkt met die van een evenement van vier dagen, dan is het interessant om te zien hoe de vergelijking dan is.”

“Maar uiteraard wil je nooit dat het te duur wordt voor de fans om naar de sport te kijken. Maar zoals ik zei, Silverstone doet een ongelooflijke job en ze waren in het verleden niet altijd zo rendabel als nu.”

Ook teamgenoot en zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton trad George Russell bij wat betreft de hoge ticketprijzen.

“Uiteindelijk is dit een geweldig sportevenement, ik denk dat Silverstone samen met de BRDC de voorbije jaren geweldig werk heeft verricht om ervoor te zorgen dat het weekend volgepakt zit en er heel wat entertainment is,” aldus Hamilton. “Uiteraard bevinden we ons in een wereld waarin de prijzen omhoog zijn gegaan en dat is uiteraard niet wat de fans willen zien.”

“Maar Silverstone heeft geen overheidssteun en misschien moet het een nieuwe businessplan onderzoeken en om investeerders van buitenaf aan te trekken.”