GP van Groot-Brittannië: eerste oefensessie: Lando Norris de snelste, Max Verstappen op P4

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Groot-Brittannië heeft Lando Norris in zijn McLaren F1-bolide de snelste tijd gereden. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vierde tijd.

Voorafgaand aan het raceweekend in Silverstone was er veel te doen rond de erg dure ticketprijzen voor de GP van Groot-Brittannië en het feit dat de race een week geleden nog niet uitverkocht was, iets dat de voorbije jaren nochtans wel het geval was. De fans waren echter wel al op vrijdag talrijk aanwezig voor de eerste oefensessie.

Tijdens de eerste oefensessie gaven maar liefst vier vaste rijders hun wagen af aan een zogenaamde ‘junior-rijder’ zodat jonge racepiloten F1-ervaring kunnen opdoen. Daarbij ook Oliver Bearman die eerder dit seizoen een indrukwekkende invalbeurt voor Carlos Sainz maakte tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Bearman werd eerder deze week ook bevestigd als F1-piloot bij het Haas F1 team in 2025.

De eerste oefensessie was nog niet zo heel lang bezig of we kregen al een rode vlag. Yuki Tsunoda was met zijn F1-bolide in de grindbak terechtgekomen en de Japanner zijn oefensessie zat er dus al vlug op.

Nadat de sessie werd hervat was het meteen erg druk op het circuit van Silverstone. Oliver Bearman zette in de Haas F1-bolide meteen enkele erg goede rondetijden neer.

Voor het Britse thuispubliek was het echter vooral uitkijken wat George Russell, Lewis Hamilton en Lando Norris deden. Veel Britse fans kijken er naar uit om te zien of Lando Norris revanche zou kunnen nemen voor de aanrijding met Max Verstappen tijdens de GP van Oostenrijk afgelopen weekend.

Niet alles verliep echter goed bij McLaren want teamgenoot Oscar Piastri kreeg af te rekenen met een hydraulisch problemen. De mecaniciens van McLaren moesten de Australiër aan de ingang van de pitlane te hulp schieten.

Uiteindelijk was het Lando Norris die in de McLaren F1-bolide de snelste tijd reed, dit uiteraard tot grote vreugde van het thuispubliek. Lance Stroll reed in de Aston Martin een verrassende tweede tijd terwijl Oscar Piastri de top drie vervolledigde. Max Verstappen reed de vierde tijd.