Zorgen onweer en regen voor een spectaculair raceweekend in Miami?

F1 Miami Grand Prix - Twitter
F1 Miami Grand Prix - Twitter

Komend weekend staat de GP van Miami, de eerste van drie Amerikaanse F1-races op de kalender, gepland. Miami kan meteen ook de eerste regenrace van het seizoen worden met heel wat spektakel.

Vorig jaar vond de eerste GP van Miami plaats en daarbij kregen de fans, maar vooral ook de VIPS (Fans geven ongelooflijk veel geld uit om bij de eerste GP van Miami te zijn), ideale omstandigheden voorgeschoteld. Er kwam kritiek op de ‘Fake Marina’ maar tijdens de tweede editie beloofde de organisatie deze keer echt water (Na de ‘Fake Marina’ in 2022: Miami komt met nieuwe VIP-tickets die luxe en ‘echt water’ beloven). Dat echt water zou echter ook wel eens uit de lucht komen vallen.

Er is immers een grote kans op onweer en regen tijdens het raceweekend. De eerste twee oefensessies op vrijdag lijken onder ideale omstandigheden te gaan verlopen en erg warme temperaturen. Ook de derde oefensessie op zaterdag lijkt nog onder droge omstandigheden te worden verreden maar voor de kwalificatie wordt er al een kleine regenkans voorspeld.

Het is echter op zondag, wanneer de race wordt verreden, dat er een erg grote regenkans van bijna 70 procent wordt voorspeld. Daarmee zou de GP van Miami de eerste regenrace van het F1-seizoen 2023 kunnen worden en meteen voor het nodige spektakel kunnen zorgen. De VIPS zullen ongetwijfeld graag spektakel zien, al hadden ze ongetwijfeld ook liever een stralend zonnetje gehad bij het nippen van een zoveelste glas champagne.