4 opgaves in de GP van Maleisië

Er waren verrassend weinig opgaves in de Grote Prijs van Maleisië. Slechts 4 rijders moesten de strijd staken. Een overzicht.

Het Nederlandse Spyker F1 team kon al inpakken na 10 rondes. Rookie Adrian Sutil kwam in ronde 1 in de zandbak terecht. Christian Albers moest de strijd staken met een kapotte versnellingsbak.

"Ik had echt vertrouwen in de wagen voor deze race. De tegenstanders reden wel weg, maar niet zo snel en ik denk dat ik terug zou kunnen gekomen zijn als we wat gepusht hadden. Toen kwam het versnellingbak probleem waarbij ik vast zat in de 1e versnelling. Met de hoge temperaturen in Maleisië ontstond er een brand in de wagen en dat was het dan," vertelde Albers na de race.

David Coulthard van Red Bull Racing moest opgeven met een probleem aan zijn rempedaal.

"Na de 2e stop begon het rempedaal om een of andere rede tegen de stuurkolom te schuren. Dit had een dubbel effect, ik kon niet meer goed remmen en het sturen verliep ook slechter. Het enige wat ik dus kon doen was de wagen in de garage parkeren."

Een zeer verdienstelijke Nico Rosberg zag zijn goede race eindigen in ronde 44.

"Ik zat goed in de eerste paar bochten en kon mijn positie behouden. Daardoor verliep de race zeer goed. Ik gaf alles wat er in de wagen zat maar het kwam tot een einde. Het is echt zonde om niet te finishen maar de dingen lijken gunstig te evolueren en we hopen dat we volgende week beter kunnen doen."

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner