Max Verstappen onthult: “Ik zou het dan veel moeilijker krijgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dat drievoudig wereldkampioen Max Verstappen geen grote fan is van sponsor- en media-verplichtingen is een publiek geheim. Verstappen geeft ook toe dat hij het onder specifieke omstandigheden moeilijker zou hebben.

Het is in de documentairereeks ‘Max Verstappen – Off the Beaten Track’, te zien op het Nederlandse Viaplay, laat Max Verstappen weten dat hij dergelijke verplichtingen hem metaal meer energie kosten dan het racen.

“Ik probeer er niet te veel energie in te steken. Ik weet dat dat ook bij Formule 1 hoort, dus bij sommige dingen heb je zoiets van: Oké, deze dingen moeten ook gebeuren. Elk weekend is hetzelfde en dat maakt het natuurlijk heel makkelijk, want je praat altijd over dezelfde dingen. Het is op een bepaalde manier heel repetitief,” aldus Verstappen.

“Ik denk dat ik het veel moeilijker zou krijgen als mensen opeens veel nieuwe, andere vragen gaan stellen waar je niet op voorbereid bent. Dan wordt het waarschijnlijk een beetje vermoeiender, maar meestal als ik naar interviews of wat dan ook ga, kan ik al antwoorden voordat ik de vraag helemaal gehoord heb.”

Verstappen is duidelijk geen fan van de vele interviews die hij moet geven en waarbij hij erg vaak dezelfde voorspelbare vragen krijgt.

“In mijn hoofd denk ik al aan andere dingen. Ik zet mijn verstand min of meer op nul, zodat de tijd wat sneller gaat en ik al aan andere zaken kan denken,” besluit Verstappen.