Ferrari onthult oorzaak van problemen met upgrades op haar wagen: “We zien dat dit nu beter is”

Ferrari
Ferrari

Ferrari werd enkele maanden geleden door haar veelbesproken ‘Barcelona-upgrade’ op een dwaalspoor gebracht wat betreft de verdere ontwikkeling van haar wagen. Voor Ferrari was het lange tijd zoeken naar de oorzaak van haar problemen.

“De problemen deden zich pas voor wanneer je in de echte wagen zit, het is zeer moeilijk om dat in het model te gieten en te ervaren,” gaf Clear als uitleg voor de problemen die Ferrari de voorbije maanden had bij het introduceren van updates op haar wagen. “Des te meer je ziet, eigenlijk hoe meer tijd je met de wagen op het circuit rijdt, des te beter de correlatie is.”

“Ik zou zeggen dat de correlatie nu beter is, dat we betere dingen zien.”

“Uiteraard zijn we niet comfortabel met het feit dat sommige van onze upgrades gecompromitteerd werden door het stuiteren.”

“De rijders achterhaalden dat het met de downforce te maken had, maar het is moeilijk om met de wagen te rijen wanneer het stuiteren begint.”

Na de problematische update die in Barcelona werd geïntroduceerd is Clear ervan overtuigd dat Ferrari de komende races veel beter zal presteren en dat haar updates ook beter zullen werken. De succesvolle update die het in Monza introduceerde bevestigde het herwonnen vertrouwen dat het nu heeft.

“Zoals ik zei, we hebben er nu meer vertrouwen in dat ons model nu beter is, gewoon omdat we over veel meer data beschikken en onze modellen hebben gefinetuned,” aldus Ferrari senior performance engineer Jock Clear. “Wanneer ik vooruitblik dan verwacht ik steeds minder problemen.”

“Tegen het einde van het jaar zullen we opnieuw naar enkele high downforce circuits gaan, we hebben er vertrouwen in dat we het daar nu beter zullen doen.”