McLaren-baas Zak brown: “Op die manier wil Lando Norris geen kampioen worden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In de titelstrijd mag McLaren-teambaas Andrea Stella dan weer aangegeven hebben dat Lando Norris gesteund moet worden, McLaren-baas Zak Brown laat uitschijnen dat ook Oscar Piastri zijn kans verdient en dat Lando Norris niet op die manier de titel wil behalen.

Eind de jaren tachtig was er de dominante periode van McLaren met Ayrton Senna en Alain Prost. Het was destijds niet de makkelijkste situatie om te managen, iets waarin McLaren zich ook nu met Oscar Piastri en Lando Norris lijkt te bevinden.

“Het was de taak van het team om constructeurskampioenschap te winnen en de rijders hun taak om de rijderstitel te winnen. Dat is dan ook wat ze doen,” aldus Zak Brown die laat verstaan dat hij Lando Norris wil steunen in de strijd om de wereldtitel bij de rijders maar niet ten koste van alles.

“Wat we kunnen doen om Lando te steunen zullen we doen, ook op strategisch vlak. Maar we willen uiteraard ook de resultaten van Oscar niet compromitteren want hij kent een geweldig seizoen en heeft een eigen gevecht. Maar als er dingen zijn waarmee we Lando kunnen steunen dan zullen we dat doen,” zei Brown tegenover ‘Sky Sports’.

“We zullen het race per race bekijken. Maar we hebben twee geweldige rijders die in staat zijn om races te winnen, het is een fijne lijn om te bewandelen. De papaya-rules, weten wie je teamgenoot is, je teamgenoot helpen, hard tegen je teamgenoot racen maar wel zuiver.”

Brown werd vervolgens gevraagd wat er zou gebeuren wanneer tijdens één van de komende races Oscar Piastri voor Lando Norris rijdt.

“Uiteindelijk is het aan Andrea (Stella) om de beslissing te nemen. Het is moeilijk om een overwinning te moeten afgeven, je moet naar de omstandigheden kijken.”

“Het is iets enorm om te vragen van een racepiloot. Ik denk dat Lando het kampioenschap wil winnen indien hij dat kan en dat op de juiste manier.”