Christian Horner over de situatie bij Red Bull: “We hebben wanhopig antwoorden nodig”

Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft indirect een serieuze waarschuwing gegeven aan het adres van Sergio Perez. Volgens Horner heeft Red Bull nood aan twee sterke rijders, zeker wanneer hij naar de rijdersmarkt voor de de komende seizoenen kijkt.

Het racezitje van Sergio Perez komt duidelijk steeds meer onder druk te staan, zeker nu Red Bull tegen een serieuze achterstand in het constructeurskampioenschap aankijkt en McLaren met de F1-titel aan de haal lijkt te gaan. Dat is niet alleen te danken aan de terugval van de RB20 op het vlak van competitiviteit maar ook omdat Red Bull met Sergio Perez geen tweede rijder heeft die constant topprestaties weet neer te zetten.

Bij Red Bull lijken ze Liam Lawson alvast een kans te geven om zich tijdens de resterende races van het seizoen als vervanger van Daniel Ricicardo bij het RB-team te bewijzen en zo eventueel aanspraak te maken om Sergio Perez te vervangen. De Mexicaan heeft nochtans een contract voor de komende twee seizoenen maar dat lijkt over heel wat clausules te beschikken waarmee Red Bull hem aan de kant kan schuiven.

Red Bull-teambaas Christian Horner vat de rijderssituatie tegenover Motorsport.com als volgt samen: “We hebben wanhopig antwoorden nodig.”

Sergio Perez moet volgens Horner duidelijk beter presteren, zeker omdat de concurrentie de komende jaren wel over zeer sterke rijdersduo’s zal beschikken.

“Kijk naar onze concurrenten. Ferrari zal volgend jaar sterk zijn, met Hamilton en Leclerc,” aldus Horner. “En McLaren heeft met Norris en Piastri een sterke line-up. We moeten ervoor zorgen dat er niet een te groot gat zal zijn tussen onze coureurs, want dat kun je je niet veroorloven.”

Red Bull dreigt een stevige rekening gepresenteerd te krijgen wanneer het de wereldtitel bij de constructeurs misloopt. Een plaats lager eindigen in het kampioenschap zou zo’n 9 miljoen dollar verschil maken.