Ferrari stelt nieuwe hypercar boordevol F1-technologie voor: prijskaartje 3,6 miljoen euro

Ferrari

Vandaag heeft Ferrari haar nieuwe hypercar aan het grote publiek voorgestelde: de F80. Uiteraard zit de wagen boordevol met technologie geïnspireerd op de Formule 1.

De Ferrari F80 is, zoals Ferrari het zelf verwoordt, een showcase voor de ultieme technologie en prestaties van Ferrari die een extreme ontwikkeling van de verbrandingsmotor vertegenwoordigt. De Ferrari F80 heeft een hypermoderne V6-motor die afgeleid is van de V6-motor die in de Formule 1 wordt gebruikt. Daarnaast doet hij ook beroep op de nieuwste technologieën uit de top van de autosport, in het bijzonder de Formule 1 en het WEC.

Hoogtechnologisch is niet alleen de motor, ook heel wat andere aspecten van de wagen zijn hoogtechnologisch. Zo beschikt de Ferrari F80 over een actieve achtervleugel, diffuser, een vlakke ondervloer en ook een S-duct die 1 000kg aan downforce kan genereren bij een snelheid van 250 km/u. Door een actieve ophanging is er immers sprake van een ‘grondeffect’.

Van de Ferrari F80 zullen ‘slechte’ 799 exemplaren gebouwd worden, een beperkt aantal dus maar zeker geen zeer exclusieve oplage. De Ferrari F80 treedt in de voetsporen van iconische Ferrari’s zoals de GTO, F40 en LaFerrari.

Ook al is 799 exemplaren niet ‘zeer exclusief’, toch drukt dit de prijs niet want de Ferrari F80 kost immers 3,6 miljoen euro. Wie een exemplaar wil bestellen is echter te laat. De 799 exemplaren zijn allemaal al aan een nieuwe eigenaar toegewezen.