Na de beschuldigingen geeft Red Bull het ook toe: “Ja, wij zijn het”

Red Bull Content Pool

In de aanloop naar de GP van de USA werd een team verdacht van het aanpassen van de rijhoogte van haar wagen tussen de kwalificatie en de race. Er werd onmiddellijk naar Red Bull gewezen en vanuit het Red Bull-kamp is er nu ook op de beschuldigingen gereageerd.

Met een eventueel ‘illegaal trucje’ zou Red Bull de rijhoogte vanuit de cockpit kunnen aanpassen en dat tussen de kwalificatie en de race. Daarmee zouden de prestaties geoptimaliseerd kunnen worden.

Nadat Autosport erover berichtte raakte bekend dat de FIA zich genoodzaakt zag om extra maatregelen te nemen en ondertussen heeft Red Bull gereageerd.

In een statement laat Red Bull weten: “Ja, het bestaat, al is het niet toegankelijk van zodra de wagen volledig gemonteerd is en klaar om te rijden. Tijdens talloze gesprekken met de FIA kwam het onderdeel ter sprake en we zijn een plan overeengekomen voor de toekomst.”

Het F1-seizoen 2024 staat bol van de discutabele onderdelen. Eerder was er ook al commotie rond een soort ‘mini-DRS’ op de McLaren F1-bolide en ‘flexi-wings’.