Advocaat McLaren: "Hamilton moet titel krijgen!"

Vandaag vindt in Londen de hoorzitting plaats waarin het beroep van McLaren tegen de beslissing van de stewards om de wagens van BMW Sauber en Williams niet te diskwalificeren. Daarbij viel al één opmerkelijke oproep te horen van de advocaat van McLaren. Deze wenst immers dat Lewis Hamilton wel degelijk opschuift in de uitslag en de titel alsnog krijgt.

"Het principe is duidelijk. Indien er een overtreding van het reglement was, dan was deze prestatie bevorderend. De sanctie hiervoor is dan ook diskwalificatie," aldus Ian Mill, advocaat van McLaren.

Ian Mill deed vervolgens een oproep om de zaak te bekijken alsof hiermee de titel niet aan een andere rijder kan gegeven worden. Om de zaak te bekijken allsof het over eender welk team en eender welke rijder gaat.

"Wanneer er ook in het verleden een diskwalificatie was, dan werd de uitslag van de race ook steeds aangepast. We vragen u dan ook te handelen zoals er steeds wordt gedaan."

Ian Mill pleitte er dus voor om Hamilton bij een bestraffing van de teams de vierde plaats in de uitslag van de GP van Brazilië te laten opnemen en de daarbij horende punten. Dat zou ervoor zorgen dat Lewis Hamilton alsnog wereldkampioen wordt.

Mill vergeet echter één ding. Het beroep is net aangespannen omdat beide teams niet werden veroordeeld voor knoeien met de benzinetemperatuur. Volgens velen maakt het beroep van McLaren ook weinig kans, waardoor te betwijfelen valt of McLaren in beroep de zaak alsnog zal winnen. Afwachten dus hoe de zaak afloopt …

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print