Morgen uitspraak in bezinezaak voor Hof van Beroep

Het beroep dat Mclaren Mercedes instelde tegen de beslissing van de stewards om BMW en Williams niet te straffen voor onregelmatigheden met de benzinetemperatuur tijdens de Grote Prijs van Brazilië, zal morgen plaatsvinden in London. Eerst was het beroep voorzien in Parijs maar gisteren werd beslist de zitting te verplaatsen wegens een mogelijke staking van de transportdiensten.

Martin Whitmarsh, CEO van Mclaren F1, heeft nogmaals benadrukt dat Mclaren het beroep niet instelde om op die manier de titel binnen te halen. Het team wil enkel een verduidelijking van de reglementen.

"Zoals alle motorsport fans willen wij niet dat het rijderskampioenschap beslist wordt in de rechtzaal in plaats van op het circuit."

"We begrepen de beslissing van de stewards niet. Het zou een overwinning zijn als de beslissing van de FIA Stewards verduidelijkt wordt. Een verduidelijking die wij als essentieel zien, niet alleen voor ons maar voor alle deelnemers aan het kampioenschap. Op die manier kunnen alle teams in het F1 seizoen 2008 racen met de inachtneming van de reglementen betreffende de benzinetemperatuur."

F1-paus Bernie Ecclestone denkt niet dat de wereldtitel nog van rijder zal wisselen.

"Ik denk niet dat de Formule 1 fans een kampioenschap willen zien beslist worden omdat de temperatuur van de brandstof, die toch niet juist gemeten kan worden, mogelijk 5°C te koud was. Als iemand denkt dat dat het beste is voor de Formule 1 dan zou ik er serieus over nadenken op pensioen te gaan."