Advocaten dagen F1 en Liberty Media voor de rechter na fiasco tijdens oefensessies GP van Las Vegas

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Advocatenkantoor Dimopoulos Law Firm en mede-adviseur JK Legal & Consulting hebben een rechtszaak tegen de Formule 1 en de GP van Las Vegas aangespannen na het fiasco tijdens de eerste twee oefensessies. Zij vertegenwoordigen 35 000 fans die kaartjes hadden gekocht voor de oefensessies op vrijdag die uitdraaiden op een grote teleurstelling van de start van het weekend.

Liberty Media en de Formule 1 worden beschuldigd van contractbreuk, nalatigheid en misleidende handelspraktijken. Fans die een kaartje hadden voor de oefensessies, die reeds op donderdag lokale tijd van start gingen, kunnen zich als ze dat wensen aanmelden bij het advocatenkantoor. Dat kantoor zal dan proberen om een schadevergoeding voor de gedupeerden te bekomen.

“We zullen de rechten verdedigen van de fans die grote afstanden hebben afgelegd en een klein fortuin hebben betaald om aanwezig te zijn maar die de ervaring niet hebben kunnen beleven”, zei Steve Dimopoulos, eigenaar en hoofdadvocaat van Dimopoulos Law Firm, in een verklaring.

Wanneer de zaak behandeld zal worden is nog niet bekend, Liberty Media en de Formule 1 zitten wel verveeld met de zaak en lijken te beseffen dat er grote fouten zijn gemaakt. 

Ze hebben zelf niet stilgezeten en hebben een verzoeningsoffer aangeboden aan de gedupeerden. Iedere fan die aanwezig was tijdens de oefensessies op vrijdag krijgt een shoptegoed van 200 dollar dat ze kunnen besteden in de officiële fanshop van de GP van Las Vegas.

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023