Lewis Hamilton: “Zonder aanrijdingen stond ik op het podium”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton finishte tijdens de GP van Las Vegas als zevende maar zonder twee aanrijdingen had hij naar eigen zeggen kunnen meestrijden voor een podiumplaats.

Tot twee keer toe raakte Lewis Hamilton betrokken bij een aanrijding, dat zorgde er uiteraard voor dat de race van Hamilton ernstig negatief beïnvloed werd. Hamilton zelf is ervan overtuigd dat hij zonder die aanrijdingen voor het podium had kunnen strijden.

“Geen idee wat exact mogelijk zou zijn geweest,” vertelde Hamilton na afloop van de race. “Ik ben dankbaar om uiteindelijk wat punten te behalen, maar het had zeker een podiumplaats geweest.”

Ook Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is ervan overtuigd dat Mercedes met beide wagens over de snelheid beschikte om een veel beter resultaat te behalen.

“Deze race vat ons seizoen mooi samen,” aldus Toto Wolff. “Een snelle wagen is in staat om voor het podium te strijden, toen hij vrije baan had reed Lewis de rondetijden van Leclerc.”

“Maar hij raakte betrokken bij twee incidenten en vervolgens was er ook George zijn aanrijding met Max, op die manier kan je niet winnen, zo kan je niet vooraan meedoen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023