Carlos Sainz: “Onaanvaardbaar dat we zo moesten starten!”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz is niet te spreken over de olie en het vuil dat op de linkerkant van de startgrid lag, vooral van de wagens waarmee de rijdersparade werd gedaan. Volgens Sainz is die vuiligheid en olie mee verantwoordelijk geweest voor de chaos en aanrijdingen in de eerste bocht bij de start.

Voorafgaand aan het begin van de race in Las Vegas bleek dat er over enkele gridposities olie was gelekt, dit vooral ter hoogte van gridposities van Max Verstappen en Pierre Gasly. Er werd geprobeerd om met zand en absorberend materiaal de olie zo goed mogelijk te verwijderen van het circuit maar er lag bij de start nog heel wat vuiligheid op de baan.

Carlos Sainz was niet te spreken over de toestand van de startgrid en uitte dan ook felle kritiek op de organisatoren van de race alsook de FIA.

“Ik zag veel olie liggen die afkomstig was van de wagens die we voor de rijdersparade gebruikten, het is iets waarnaar de FIA volgens mij moet kijken,” aldus Sainz. “Het is niet eerlijk dat er olie aan de binnenkant van de rijlijn lag. Dat kwam nog eens bovenop de vuilere kant van de baan waarop je daar start. Een uur voor de race rijden we met wagens die olie lekken over het circuit.”

“Dat is onaanvaardbaar en het is iets wat waarschijnlijk de verschillende crashes in de eerste bocht heeft veroorzaakt.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023