Esteban Ocon na indrukwekkende inhaalrace vierde: “Dit is geweldig!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Ocon startte van op P16, bleef tijdens de start uit de problemen, en slaagde na een indrukwekkende inhaalrace erin om tijdens de GP van Las Vegas als vierde te finishen.

“Dit is een geweldig gevoel! Ik leef opnieuw, na wat er gisteren gebeurde,” zei Ocon na afloop van de race en waarmee hij naar zijn uitschakeling in Q1 van de kwalificatie verwees. Ocon verwees ook naar zijn helm in ‘Deadpool-thema’.

“Gisteren was ik ‘gewond’ maar de helende krachten van de Deadpool-helm hebben vandaag het verschil gemaakt. Je moet blijven geloven!”

Ik ben supertrots op het team. Wat ze dit weekend gedaan hebben is buitengewoon, zowel tijdens de kwalificatie als de race, we mogen trots zijn op onszelf.”

“Het was zeker en vast een gekke race. We hebben graining weten te vermijden, zeker wat betreft de bandendegradatie die iedereen had, we slaagden erin om van de zestiende naar de vierde plaats te rijden. Het voelt geweldig.”

“Op dit circuit kan je zeer goed inhalen, we wisten dat we onze snelheid op het rechte stuk konden gebruiken om in te halen en dat hebben we gedaan.”

“We wisten dat dit een zeer sterk weekend zou worden op het vlak van bereiken wat we willen, op het vlak van de prestatie van de wagen. Op het vlak van de banden waren we zeer sterk dit weekend.”

“Vandaag draaide het eindelijk goed uit en slaagden we erin om een geweldig resultaat te behalen. Ik hoop dat we het seizoen in Abu Dhabi op een hoogtepunt te kunnen bereiken. Het zou goed zijn om het seizoen op een mooie manier te eindigen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023