McLaren onthult oorzaak van zware crash Lando Norris: “Dit moet opgelost worden”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP van Las Vegas maakte Lando Norris plots met zijn McLaren een stevige klapper tegen de muur. Het was een vreemde crash waarvan McLaren nu de oorzaak heeft onthuld.

Lando Norris verloor plots de controle over zijn McLaren F1-bolide en knalde rechts tegen de muur waarna hij met zijn zwaar gehavende bolide tegen hoge snelheid doorgleed tot hij tegen de TecPro-barriers tot stilstand kwam. Norris werd overgebracht naar het medisch centrum op het circuit waarna hij ook naar het ziekenhuis werd overgebracht voor bijkomende controles.

McLaren liet weten dat Lando Norris ondertussen uit het ziekenhuis ontslagen is en alles goed met hem gaat. McLaren heeft ook duidelijkheid verschaft over de oorzaak van de crash. Er werd gespeculeerd dat er iets aan Lando Norris zijn F1-bolide zou afgebroken zijn waardoor hij plots naar rechts schoot maar volgens McLaren werd de crash van Lando Norris veroorzaakt door koude banden gecombineerd met een hobbel in het baanoppervlak.

“Er bevindt zich een hobbel in die bocht,” aldus McLaren-teambaas Andrea Stella. “Dat kan je ook zien aan al de vonken die daar onder de auto’s vandaan komen.”

“Ik denk dat Lando zich heeft laten verrassen door de combinatie van die hobbel en het feit dat hij op koude banden stond. Los daarvan zien we ook geen problemen met zijn wagen.”

Stella wil wel dat het probleem met de hobbel wordt opgelost: “Als dit een nachtrace blijft dan moeten we dit oplossen want de bandentemperatuur zal koud blijven en de banden zullen weinig grip bieden. Dan blijft het immers de tricky bocht die hij nu is.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023