Frustratie bij George Russell: “Ik zag Max Verstappen niet, we hebben een podiumplaats weggegooid”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell bleef na afloop van de GP van Las Vegas met veel frustraties en ontgoocheling achter. Door een aanrijding met Max Verstappen verloor Russell naar eigen zeggen een comfortabele podiumplaats. Russell zag naar eigen zeggen Verstappen niet waardoor het tot een aanrijding kwam.

“Tot de aanrijding met Max was het redelijk rechttoe rechtaan,” blikt Russell terug op zijn race. “Ik zag hem helemaal niet, hij bevond zich in mijn dode hoek. Ik verwachtte niet dat hij me zou inhalen.”

“Ik was niet eens echt met hem aan het strijden want ik wist dat het niet aan ons was om met Max de strijd aan te gaan. We moesten gewoon proberen om onze banden levend te houden.”

“Het was een comfortabele podiumplaats die we gewoon opnieuw weggegooid hebben. Dit is echt een teleurstellend seizoen, zeer frustrerend.”

George Russell finishte na de aanrijding met Verstappen uiteindelijk nog als vierde door in de allerlaatste ronde voorbij te gaan aan Esteban Ocon. Russell had voor zijn aanrijding met Verstappen echter een tijdstraf van vijf seconden gekregen waardoor hij werd teruggezet naar de achtste plaats.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023