Sergio Perez: “Ik werd verrast, ik had Charles Leclerc niet verwacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de allerlaatste ronde van de GP van Las Vegas verloor Sergio Perez alsnog zijn tweede plaats aan Charles Leclerc. De Mexicaan liet na afloop van de race weten dat hij Leclerc niet had eraan zien komen en daardoor verrast werd.

“Tijdens de eerste stint hadden we echt een goede snelheid waardoor ik terug meedeed,” blikt Perez terug op zijn race in Las Vegas. “Vervolgens kwam de safety car en geraakten we opnieuw mee vooraan.”

Perez slaagde erin om in ronde 32 de leiding in de race te veroveren en stond op nieuwere banden dan Leclerc.

“Ik haalde Charles in maar ik kon niet van hem wegrijden,” aldus Perez. “Ik had gewoon iets te veel vleugel op mijn wagen waardoor mijn snelheid op de rechte stukken iets minder goed was.”

“Het was daardoor niet makkelijk om weg te rijden van de wagens achter mij. Het was een beetje zoals in Baku, wanneer je aan de leiding rijdt dan is het moeilijker voor jou.”

Leclerc slaagde erin om Perez opnieuw te passeren en de leiding in de race te heroveren maar vervolgens slaagden beide Red Bulls erin om voorbij Leclerc te gaan.

“Max kwam en hij haalde ons allebei in,” aldus Perez. “Charles ging vervolgens rechtdoor. Het was moeilijk rijden want er waren enkele serieus windstoten. Ik blokkeerde de wagen enkele keren maar gelukkig kon ik hem op de baan houden.”

Tijdens de allerlaatste ronde slaagde Charles Leclerc er uiteindelijk in om Perez te verrassen en hem in te halen voor de tweede plaats.

“Aan het einde van de race, ik had Charles niet verwacht,” gaf Perez toe. “Hij was 0,7 seconde achter mij maar in de remzone was hij er plots, dat heeft hij mooi gedaan, net als Max.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023