Max Verstappen na overwinning in Las Vegas: “Ik heb genoten van deze race!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen is erin geslaagd om de GP van Las Vegas te winnen al ging dat niet zo vlot als tijdens de voorbije races. Verstappen gaf zelf ook toe dat het een moeizame race was maar hij is uiteraard wel blij met de overwinning en was zelfs enthousiast over het circuit en de manier waarop er geracet werd.

“Het was een lastige race. Ik had een hele goede start en ik ging voor de leiding. We remden allebei laat, maar ik had te weinig grip en we gingen buiten de baan. De stewards gaven mij daar een tijdstraf voor waardoor we wat achter de feiten aanliepen,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website eerst terug op de start van de race. “De eerste stint was lastig op het einde met de graining op de banden. Toen moesten we naar binnen en de vijf seconden straf inlossen. Vervolgens moest ik wat rijders inhalen en dat duurde wat langer.”

“Er kwam nog een safety car, waarna we voluit konden pushen tot het einde. Ik moest weer een aantal auto’s inhalen om bij de leiders te komen. Maar, je kon duidelijk zien dat de DRS best krachtig hier was, dus zelfs als je aan de leiding kwam, kon de rijder achter je in de DRS blijven en een kans krijgen om terug te komen. Dat creëerde goede gevechten vandaag, dus ik heb genoten.”

Ondanks een aanrijding met George Russell bleef de schade aan Max zijn F1-bolide eerder beperkt en werd zijn voorvleugel niet vervangen.

“Ik denk dat we liever niet aan de voorvleugel wilden zitten,” aldus Verstappen. “Het zag eruit alsof er wat kapot was, dus dat was niet ideaal. Er was wat meer onderstuur in de auto, maar gelukkig lukte het evengoed om de race te winnen.”

Verstappen liet uiteindelijk ook verstaan dat hij van de race in Las Vegas genoten had, ook al had hij de voorbije dagen veel kritiek op het event.

“Ik heb lol gehad. De DRS hielp ook om goed te kunnen racen. Door de lage bandenslijtage op dit asfalt kon je hard pushen, wat goed is, dus het was echt vermakelijk. Het publiek was geweldig, ik hoop dat iedereen ervan genoten heeft en ik kijk ernaar uit om volgend jaar terug te komen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023